Orban, către profesori: Trebuie să se adapteze. Ciolacu: Nu acceptăm ca guvernul PNL să își bată joc de profesori și pensionari

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban
2 septembrie 2020, 12:15

”E necesară o adaptare. Cadrele didactice trebuie să înțeleagă că situația în care ne găsim este o situație în care trebuie să punem pe primul plan sănătatea copiilor și că trebuie să se adapteze astfel încât să poată să predea pentru copiii din clasă și pentru cei care urmăresc lecțiile online. Sunt convins că marea majoritate au înțeles acest lucru”, spune Ludovic Orban, care a cerut sprijinul cadrelor didactice pentru a contribui la redeschiderea școlilor în condiții optime.

Reacția social-democraților a apărut la scurt timp, prin vocea lui Marcel Ciolacu. Liderul PSD a făcut referire atât la pozițioarea premierului față de profesori, cât și la recenta majorare a pensiilor cu 14% în loc de 40%, cum propusese PSD.

„PSD nu acceptă ca Guvernul PNL să își bată joc de profesori și pensionari. (…) Orban are majoritate în Parlament împreună cu aliații săi USR, PMP, UDMR și minorități. Să își asume respingerea acestor propuneri și să nu mai caute vinovați pentru că nu mai au nicio scuză. Sau aveți majoritate numai când vreți să rămâneți pe funcții?!”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

PSD propune acordarea unui bonus salarial pentru profesori și personalul școlar auxiliar și respectarea legii în privința creșterii pensiilor.

Premierul Ludovic Orban le cere parlamentarilor responsabilitate și spune că orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea OUG referitoare la rectificarea bugetară se va întoarce împotriva tuturor românilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă