Orban: Indicele la mia de locuitori se calculează raportat la numărul de persoane actualizat de Evidenţa Populaţiei. Nu mai tolerați ca INSP să furnizeze informații publice care nu respectă deciziile noastre

Premierul Ludovic Orban la ședința de guvern
Premierul Ludovic Orban la ședința de guvern
14 octombrie 2020, 15:04

„Ieri a fost o dezbatere în media, aici, domnule ministru al Sănătăţii, şi dumneavoastră, şi domnul ministru Vela, şi eu am declarat public că numărul de persoane dintr-o localitate pe baza căruia se decide indicele este cel care există la Evidenţa Populaţiei. Se ştie că, săptămânal, în ziua de luni se actualizează pe baza datelor de la Evidenţa Populaţiei numărul de cetăţeni dintr-o localitate. De ce trebuie ţinut cont de acest indice, pentru că acesta este cel mai aproape de realitate, pentru că Evidenţa Populaţiei ştie foarte clar cine are domiciliu, cine are rezidenţă în localitatea respectivă. Vă rog să nu mai toleraţi ca angajaţi ai INSP să furnizeze informaţii publice care nu respectă deciziile noastre. Tocmai din acest motiv am decis împreună cu Ministerul de Interne să înscriem foarte clar acest lucru în anexa Hotărârii de Guvern ca să se ştie limpede că indicele se calculează raportat la populaţia care este actualizată săptămânal de către Evidenţa Populaţiei”, a precizat Ludovic Orban.

Marți, INSP anunța că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a ajuns, în București, la 3,11 la mia de locuitori, iar apoi a rectificat la 2.65.

Imediat după raportul INSP, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat în bilanțul zilnic o rată de infectare de 2,69 pentru București.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite