Ordonanța de Urgență privind compensările la curent și gaze va fi modificată în Parlament. Prețul va fi plafonat și pentru alte instituții

6 septembrie 2022, 18:42

Președinții Parlamentului, Alina Gorghiu și Marcel Ciolacu, au dat semnalul că ordonanța Guvernului privind noile plafonări la electricitate și gaze va fi modificată de legislativ. Există un consens în coaliție de a repara unele greșeli, spun cei doi demnitari. Mai multe instituții ar putea fi incluse pe lista celor care vor plăti un preț plafonat la curent, de 1 leu/kWh.

Moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei Virgil Popescu a fost citită și dezbătută în plenul Camerei Deputaților. Opoziția îi cere demisia lui Virgil Popescu pentru prețurile exagerate la curent și gaze.

Liberalii și-au apărat ministrul și au susținut că măsurile luate recent susțin cetățenii și sancționează specula din energie. Au subliniat încă o dată că schimbarea unui ministru nu se face printr-un demers al Opoziției, ci doar la decizia primului ministru.

România așteaptă pe 9 septembrie de la Bruxelles aprobarea că măsurile luate nu încalcă legislația europeană.

CITEȘTE ȘI: Deputații au dezbătut moțiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei. Virgil Popescu: Moţiunea este un ghiveci românesc, condimentat cu minciuni, exagerări şi o aromă inconfundabilă de panică

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite