Organizația Mondială a Sănătății recomandă purtarea măștilor de protecție în zonele în care virusul SARS-CoV-2 se răspândește

Măști de protecție
Măști de protecție
6 iunie 2020, 11:13

Persoanele de peste 60 de ani sau cu afecțiuni medicale ar trebui, de asemenea, să poarte măștile atunci când distanțarea socială nu poate fi menținută, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de NBC News.

OMS a recomandat anterior ca doar lucrătorii din domeniul sănătății, persoanele infectate cu noul Covid-19 și îngrijitorii lor să poarte măștile de protecție.

Tedros a adăugat că „măștile în sine nu vă vor proteja de COVID-19″ și a subliniat importanța spălării mâinilor, a distanțării sociale și a altor strategii de prevenire a infecțiilor.

OMS a arătat că lucrătorii din domeniul sănătății, în zonele în care virusul se răspândește, ar trebui să poarte întotdeauna măștile. Medicii care lucrează în cardiologie sau în alte saloane, de exemplu, ar trebui să poarte măști medicale, a spus Tedros.

Alte agenții de sănătate au recomandat de ceva timp purtarea măștilor sau acoperirea feței pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

Autoritățile britanice, de exemplu, au declarat în această săptămână că acoperirea feței va fi obligatorie pe mijloacele de transport.

 

(sursa: Mediafax)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite