Organizaţia Meteorologică Mondială: Noul coronavirus creşte riscurile sanitare asociate episoadelor de caniculă

Caniculă
Caniculă
26 mai 2020, 18:28

Această agenţie specializată din cadrul ONU a îndemnat guvernele lumii să elaboreze planuri concrete pentru a garanta siguranţa oamenilor pe durata valurilor de căldură, protejându-i în acelaşi timp de noul coronavirus.

De exemplu, răcorirea oamenilor într-un spaţiu public închis cu ajutorul aparatelor de aer condiţionat poate fi o idee bună în caz de caniculă, însă o astfel de acţiune contravine recomandărilor de sănătate publică asociate pandemiei de COVID-19.

Vara care se apropie în emisfera nordică ar trebui să aducă noi recorduri de căldură, a declarat o purtătoare de cuvânt a Organizaţiei Meteorologice Mondiale, Clare Nullis Kapp, în cadrul unei întâlniri de presă, ce a fost organizată în format virtual la Geneva.

„Trăim în prezent unul dintre cei mai călduroşi ani înregistraţi vreodată”, a adăugat ea.

Şi, „pentru mulţi oameni, COVID-19 sporeşte riscurile sanitare asociate căldurii”, a continuat Clare Nullis Kapp. Ea a subliniat că pandemia va face mai dificile eforturile de gestionare a episoadelor de caniculă.

Organizaţia Meteorologică Mondială s-a asociat cu alte organizaţii pentru „a-i alerta pe liderii politici cu scopul de a îi ajuta să gestioneze această miză dublă, căldura şi COVID-19”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a Organizaţiei Meteorologice Mondiale.

(sursa: Agerpres)

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite