Organizatorii Festivalului de la Cannes: „Cel mai probabil, evenimentul nu va mai avea loc în forma sa originală”

Ediția a 73-a a Festivalului de Film de la Cannes fusese inițial stabilită să se desfășoare în luna mai
Ediția a 73-a a Festivalului de Film de la Cannes fusese inițial stabilită să se desfășoare în luna mai
16 aprilie 2020, 10:47

Organizatorii au admis faptul că ediția din 2020 a prestigiosului eveniment de film internațional, găzduit în fiecare an în sudul Franței, cel mai probabil nu va mai avea loc “în forma sa originală”

Ediția a 73-a a Festivalului de Film de la Cannes fusese inițial stabilită să se desfășoare în luna mai, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Organizatorii speraseră că evenimentul va putea fi programat, totuși, la sfârșitul lunii iunie sau la început de iulie. Cu toate acestea, ca urmare a anunțului făcut luni de președintele Franței, Emmanuel Macron, conform căruia toate festivalurile și evenimentele mari vor fi anulate până cel puțin la jumătatea lunii iulie, organizatorii Festivalului de la Cannes au acceptat faptul că festivalul, în forma sa tradițională, “nu mai este o opțiune”. După cum se arată în comunicatul oficial, aceștia au dezvăluit că atât ei, cât și alți profesioniști din domeniu, vor discuta și vor căuta soluții pentru a pune în scenă, într-o formă sau alta, acest important eveniment în lumea filmului pe care l-au denumit “un stâlp de susținere esențial pentru industria cinematografică”.

“Toată lumea știe că există încă multe necunoscute legate de situația sănătății la nivel internațional. Sperăm să putem comunica prompt despre formele pe care le va îmbrăca Cannes 2020”, anunță organizatorii Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

Luni, 13 aprilie, Macron a prelungit carantina în Franța până la 11 mai și a decretat ca toate evenimentele și întâlnirile din spațiile publice, inclusiv cinematografele, restaurantele și barurile să rămână închise până la comunicări ulterioare. În Franța, autoritățile au raportat marți seară 103.573 de cazuri de îmbolnăvire și 15.729 decese din cauza COVID-19.

Autor: Andrea Duță

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite