ORNISS a făcut plângere penală pe numele lui Laurențiu Baranga pentru înșelăciune

Plângere penală. Dosar penal
Plângere penală. Dosar penal
14 octombrie 2020, 17:28

Purtătorul de cuvânt al ORNISS, Simona Caraiani, a transmis, miercuri, că în ultimii 4 ani, Laurenţiu Barangă nu a avut nicio relaţie instituţională cu ORNISS, iar în perioada în care a fost angajat al instituţiei nu a avut nicio atribuţie pe linia autorizării accesului la informaţii clasificate.

„Singura semnătură autorizată în privinţa deciziei privind eliberarea autorizaţiilor de acces la informaţii clasificate este a Directorului General al ORNISS, prof. univ. dr. Marius Petrescu sau a persoanei împuternicite în această privinţă”, a spus Caraiani.

ORNISS a formulat plângere penală împotriva lui Laurențiu Baranga pentru înșelăciune și s-a constituit parte civilă pentru recuperarea prejudiciului.

Laurentiu Baranga, fostul șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), acuzat de înșelăciune, după ce și-ar fi falsificat diplome pentru a ocupa funcții publice, a fost arestat la domiciliu, duminică.

Laurențiu Baranga a fost reținut, sâmbătă, pentru 24 de ore la capătul unor audieri care au ținut ore în șir la locuința sa din Râmnicu Vâlcea.

El a demisionat joia trecută, iar demisia a fost înaintată la Ministerul Finanțelor Publice.

Polițiștii precizează că, în baza documentelor de studii falsificate Laurențiu Baranga a ocupat o funcție importantă în cadrul unei instituții publice, activează în cadrul unor instituții de învățământ superior, iar în prezent deține o funcție publică de rang înalt.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Laurențiu Baranga a fost numit în funcția de președintele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor în 4 septembrie.

(sursa: Mediafax)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite