Paște ca în casa bunicilor, în pensiunile din Maramureș și Alba
30 Aprilie 2021, 17:51 (actualizat 30 Aprilie 2021, 21:03)
(actualizat 30 Aprilie 2021, 21:03) | Știrile TVR

Cu miros de cozonaci, friptură și drob de miel - așa sunt întâmpinați la pensiuni turiștii care și-au început deja vacanța de Paște în pensiunile de la munte. Una dintre cele mai căutate destinații este satul Breb, din Maramureșul istoric. Natura de o frumusețe rară l-a convins chiar și pe Prințul Charles să cumpere acolo câteva case.

BREB, județul MARAMUREȘ

Tanti Lenuța Opriș din Breb s-a pregătit din timp pentru oaspeți. Camerele au fost curățate și fiecare colțișor - decorat cu scoarțe și velințe moștenite din bătrâni.

Gazdele se bucură că are cine să le treacă pragul de sărbători, chiar dacă sunt mai puțini turiști decât în anii trecuți.

Căsuța are aproape un secol vechime. A fost restaurată cu grijă și astfel nu și-a pierdut nimic din farmec.

După curățenie, tanti Lenuța a trecut la prepararea prăjiturilor.

Frumusețea satului și arhitectura tradițională atrag mii de turiști, în special străini, așa că și numărul pensiunilor a crescut.

Zeci de pensiuni își așteaptă turiștii aici, la Breb, în Maramureș. Practic, pregătirile au intrat în linie dreaptă și toate pensiunile arată ca niște bijuterii de colecție.

ARIEȘENI, județul ALBA

Aceeași frumusețe sălbatică a locurilor, dar și tradițiile bine păstrate îi aduc pe turiști la Arieșeni, în județul Alba.

Conform reglementărilor, în această perioadă, gradul maxim de ocupare al pensiunilor nu poate depăși 70 la sută.