Pașaportul de vaccinare, adoptat de deputații francezi. Documentul va permite accesul în baruri, restaurante, cinematografe, transporturi regionale și alte activități publice

6 ianuarie 2022, 12:58

Lucrările s-au încheiat dimineață, în jurul orei 5.30, după ce deputații au discutat aprins textul de lege care presupune transformarea permisului sanitar în permis de vaccinare. Proiectul legii a fost votat și trimis la Senat.

Un cuvânt, dragi colegi, înainte de a părăși camera. În primul rând, aş vrea să vă mulţumesc pentru bunăvoinţa care a făcut posibilă organizarea acestei întâlniri şi finalizarea examinării textului. Fiecare şi-a făcut treaba şi, credeţi-mă, că nu era la fel de puternic sau la fel de evident la începutul nopții, a spus Annie Genevard, vicepreşedinta Adunării Naţionale a Franței.

Permisul de vaccinare, document necesar pentru persoanele de peste 12 ani, va permite accesul în baruri, restaurante, cinematografe, transporturi regionale și alte activități publice.

Prezentarea unui test nu va mai fi suficientă, cu excepția instituțiilor medicale.

Data intrării în vigoare anunțată de Guvern era 15 ianuarie. Acest termen va fi greu de respectat deoarece dezbaterile din Senat vor începe săptămâna viitoare.

Franța a înregistrat un nou record de contaminări, peste 332.000 de cazuri în 24 de ore.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite