Pachețelul pentru școală, plin de E-uri. Un sandviș cu mezeluri poate conține până la 15 aditivi alimentari toxici

12 septembrie 2018, 20:27

Șuncă, parizer, salam și pate de ficat. Sunt cele mai populare produse pe care părinții le cumpără de la supermarket pentru pachetelul de școală al copiilor. Alegeri greșite! spun nutriționiștii care vin cu alternativa sănatoasă, fără coloranți și conservanți.

„Putem pune niște felioare de ardei, castraveți, am pus și dovelcel, putem să îl tragem la tigaie cu puțin ulei și să îl punem în sendviș alături de tofu sau de brânză. Mai avem ceva batoane din fructe uscate și nuci, fibre, vitamine – o alternarivă la croissant și gogoși” – nutriționist.

Un studiu recent făcut de o asociație pentru protecția consumatorului arată că un banal sandviș poate conține până la 15 E-uri.

Așa că părinții se regăsesc de multe ori în situații greu de gestionat.

Există și alte aspecte pe care mulți părinți le ignoră.

Cantitatea de sare recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății este de 5g pe zi.

În acest context, trebuie să fim foarte atenți ce alegem să punem în pachetelul copilului.

Dacă alegem un sandviș cu un mezel, care are proximativ 100 de grame, riscăm să depășim această cantitate doar dintr-o singură masă.

Nutriționiștii ne asigură că soluțiile sunt mai simple decât ne închipuim.

Pe lângă lactate și produsele de panificație pe care deja le primesc, elevii vor avea de anul acesta fructe și legume. Iar din ianuarie 2019 copiilor li se va oferi încă un supliment nutritiv: miere de albine.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite