Pacienți ținuți în frig la spitalele din Timișoara. Autoritățile locale au anunțat că au găsit o soluție de avarie cu un nou furnizor de gaz

27 octombrie 2021, 12:45

ACTUALIZARE Primarul Timișoarei a anunțat că a fost încheiat un contract de urgență cu un alt furnizor de gaz și a fost plătită în avans suma de 5 milioane de lei, adică toți banii de care dispune primăria în acest moment.

Obținerea unui credit de către primărie e una din soluțiile luate în calcul pentru deblocarea situației, astfel încât timișorenii să treacă peste sezonul rece.

ACTUALIZARE Autoritățile locale au anunțat că au găsit o soluție de avarie cu un nou furnizor de gaz. În cursul zilei de astăzi va fi încheiat un contract de urgență cu acest furnizor, însă pe o cantitate de gaz care va ajunge timp de o săptămână.

ACTUALIZARE O noapte în frig. Acesta este tratamentul pe care l-au primit bolnavii internați în spitalele timișorene, după ce marți, la prânz, furnizorul a întrerupt livrarea de gaz către societatea locală de termoficare COLTERM, înainte ca primăria să fi găsit un alt furnizor.

În saloane, temperatura este de aproximativ 20 de grade Celsius, deocamdată, însă va scădea și mai mult pe măsură ce trec zilele fără ca unitatea sanitară să fie încălzită.

În unele saloane, au fost pornite aparatele de aer condiționat, iar la ATI pacienții sunt încălziți cu păturile electrice. Sunt soluții salvatoare, dar periculoase, pentru că suprasolicită rețeaua de curent electric.

Conducerea unității sanitare a identificat o soluție de remediere a problemei, fără să mai depindă de COLTERM. Va pune în funcțiune o centrală mai veche a spitalului.

În tot orașul, doar Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” și Maternitatea Odobescu au centrale proprii și nu sunt afectate de această criză.

Managerii de la spitalele racordate la sistemul centralizat de termoficare au făcut apel către autorități și către distribuitorul de gaz care aproviziona COLTERM să fie ajutați, dar solicitarea a rămas fără răspuns.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite