Pacienții confirmați cu coronavirus care ajung la Spitalul de Urgență Sibiu sunt triați într-un chioșc de fast-food dezafectat
15 Octombrie 2020, 22:11

Situația din spitalele românești este din ce în ce mai delicată. Lipsa spațiului, dar și a cadrelor medicale duce la situații greu de acceptat. Pacienții confirmați sau nu cu noul coronavirus așteaptă ore în șir, de multe ori în frig, pentru a primi tratamentul adecvat.

Spitalul Județean Sibiu se confruntă cu o criză a medicilor de specialitate în lupta cu noul coronavirus. Asta în condițiile în care pacienții testați pozitiv nu pot fi consultați de doctori de pe alte secții, ci doar de către medicii infecționiști.

Și nu este singurul minus. Din lipsă de spațiu, pacienții confirmați cu COVID care ajung la Spitalul de Urgență Sibiu sunt primiți și triați nu în Unitatea de primiri urgențe, ci într-un chioșc de fast-food dezafectat. O soluție de avarie, în care sunt 12 paturi.

Situația este la fel de delicată și în Teleorman. Singurul spital-suport din județ, cel din Roșiorii de Vede, nu mai are niciun pat liber.

Pacienții pozitivați sunt nevoiți să aștepte ore întregi afară. Doar într-o singură noapte, la spital au venit aproape 30 de persoane.

O soluție pentru repartizarea bolnavilor ar fi fost Spitalul Municipal Videle, desemnat drept a doua unitate-suport pentru pacienții cu SARS-CoV-2. Dar cum autoritățile de aici au refuzat această propunere, o altă unitate, cea din Turnu Măgurele, a fost aleasă drept spital-suport.

Teleorman este printre județele cu cea mai mare rată a infectării - aproape 2% la mia de locuitori.