Pacienții COVID de la Spitalul modular de la Lețcani stau în frig. Fluctuațiile de curent opresc sistemele de climatizare

13 ianuarie 2021, 22:08

Inaugurată oficial în octombrie, după o serie de tergiversări, unitatea modulară de la Lețcani nu funcţionează nici acum la capacitatea aprobată de Direcţia de Sănătate Publică. Cea mai mare problemă care a apărut de când s-a răcit vremea este asigurarea căldurii în saloane. Din cauza deselor fluctuaţii de tensiune sistemeler de încălzire se opresc frecvent. Astfel că în saloane au fost câteodată și 17 grade celsius.

Reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, proprietarul spitalului, susţin că în două zile vor fi remediate toate problemele legate de încălzire şi alimentarea cu apă.

Toate cele 18 paturi de Terapie Intensivă de la Leţcani sunt ocupate acum. Mai sunt libere 12 paturi pentru pacienţii cu forme medii ale bolii din cele 40 funcţionale. Spitalul mobil a avut multe probleme. A fost deschis cu întârziere și cu mai puține paturi decât era prevăzut, stația de oxigen s-a defectat, iar rezervorul de oxigen a fost montat cu întârziere. La temperaturi scăzute, țevile ar putea să cedeze.

Iar procurorii cercetează modul în care s-a achziționat unitatea mobilă de la Leţcani și au deschis un dosar penal in rem.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite