Păgubiţii Omnia vor să dea în judecată, printr-un proces colectiv, agenția de turism
23 Octombrie 2017, 18:43 (actualizat 23 Octombrie 2017, 20:27)
(actualizat 23 Octombrie 2017, 20:27) | Știrile TVR

Românii care au rămas cu ochii în soare după prăbuşirea agenţiei de turism Omnia vor să îşi caute dreptatea în instană. Spun că vor să tragă la răspundere atât firma, cât şi Ministerul Turismului. Luni s-au întâlnit în faţa agenţiei şi au hotărât să meargă împreună în instanţă.

Pentru 8300 de pachete de vacanță vândute, agenția de turism Omnia a avut încasări de peste 7 milioane de euro. Cei care au strâns însă tot anul bani ca să poată plăti aceste sejururi sunt nevoiţi să rămână acasă.

În urmă cu două zile, ministrul Turismului a făcut un apel public către toţi cei care şi-au cumpărat pachete de vacanţă prin această agenţie.

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre: Compania nu mai are aceşti bani, nu mai există, şi fac un apel către toţi cetăţenii care au pachete achiziţionate prin această agenţie să nu se mai deplaseze, chiar dacă au biletele de avion plătite.

Așa că păgubiților nu le rămâne decât sa dea în judecată agenția fantomă. Vor face asta împreună, printr-un proces colectiv al păgubiților. Se gândesc însă și să se îndrepte în instanță împotriva Ministerului Turismului.

Ministerul a anunţat că a retras licenţa Omnia Turism şi că, împreună cu ANAF, vor fi verificate toate contractele încheiate de agenţie.

După ce directorul de la Omnia Turism s-a sinucis, peste 8 mii de vacanțe au fost anulate.