Pandemia avansează alarmant la nivel global

16 iulie 2020, 13:04

Și americanii revin asupra unor măsuri. Cel mai mare lanț de supermarketuri a introdus obligativitatea purtării măștilor de protecție în toate magazinele sale.

Al doilea oraș că mărime al Australiei a raportat astăzi 317 infectări cu noul coronavirus – un nou record național. Melbourne s-a întros la carantină săptămâna trecută și va rămâne așa cel puțin 6 săptămâni când sunt limitate orice deplasări considerate neesențiale.

Și capitala Japoniei este în alertă roșie, cel mai ridicat nivel, după apariția de noi focare. Numărul infectărilor este aproape la același nivel cu perioada de debut a epidemiei, lucru pus și pe seama testării.

Situația este dramatică în America Latină. Brazilia a ajuns la 75.000 de decese cauzate de noul coronavirus și se apropie de 2.000.000 de infectări. Și președintele Jair Bolsonaro a fost testat pentru a două oară pozitiv. Mexic și Peru se confruntă la rândul lor cu o explozie de cazuri noi.

Aproape 68 de mii cazuri, în ultimele 24 de ore, este noul record anunțat și în SUA. Statele Florida și California au raportate fiecare peste 10.000 de cazuri. Cel mai mare lanț de magazine a introdus obligativitatea purtării de mască la nivel național.

Peste 20 de state un introdus obligativitatea purtării de masca în spațiile publice închise, deși la nivel federal rămâne doar o recomandare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite