Pandemia de Covid-19 domină Europa. Grecia și Danemarca au anunțat noi restricții și interdicții

7 decembrie 2020, 19:00

Danemarca a anunțat noi măsuri de siguranță sanitară după o creștere masivă a cazurilor de infectare. În 38 de orașe se vor închide barurile, restaurantele, școlile și unele actvități, iar decizia va fi valabilă până la începutul lui ianuarie. Alte măsuri – purtarea măștii, interzicerea adunărilor cu mai mult de zece persoane – vor rămâne în vigoare până la sfârșitul lunii februarie.

Grecia a anunțat extinderea restricțiilor până pe 7 ianuarie: școlile, restaurantele și tribunalele rămân închise. Rămân în vigoare restricțiile de circulație pe timpul nopții și de deplasare între regiuni.

Indexul de risc a crescut în Cehia la 64 opentru a doua zi consecutiv. Dacă tendință se va menține și în următoarele zile, guvernul de la Praga ar putea adopta, din nou, restricții dure. Joi, executivul a decis redeschiderea în anumite condiții și cu un program strict al magazinelor, restaurantelor și serviciilor.

După trei săptămâni de studiu de acasă, școlile elementare și secundare s-au redeschis dar toți copiii cu mai mult de zece ani sunt obligați să poarte masca de protecție. Și elevii din anii terminali au revenit în sălile de curs, restul continua să învețe de acasă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite