Pandemia mută cultura pe internet. Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se va desfășura exclusiv online
29 Mai 2020, 20:23

După un blocaj total de câteva luni, domeniul cultural dă semne timide de renaştere. Pentru moment, revirimentul are loc mai mult în spațiul virtual. Este și cazul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, care va avea loc exclusiv online, în perioada 12-21 iunie.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este evenimentul cultural care, acum 27 de ani, a pus orașul transilvănean pe harta culturii europene. Însă, din rațiuni de siguranță, anul acesta, festivalul se va desfășura integral online.

Chiar dacă Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu nu va avea un format clasic, oferta pentru public va fi de excepție.

Pentru sibieni, tradiția festivalului merită păstrată chiar și online.

Festivalul Internațional de Film Transilvania, un alt eveniment cultural așteptat cu nerăbdare, va fi amânat cel mai probabil pentru luna august. Deschiderea ar fi trebuit să aibă loc chiar astăzi, la Cluj-Napoca.

Până când proiecțiile vor aduna din nou public, organizatorii TIFF s-au adaptat situației actuale și s-au mutat în mediul online, unde pot fi urmărite filme, scurtmetraje sau interviuri cu personalități.