Pandemia nu clintește piața imobiliară. Cererea ține prețurile sus
07 Mai 2021, 11:58 | Știrile TVR

Dacă aţi așteptat reducerile de prețuri de pe piața imobiliară ca urmare a pandemiei, mai trebuie să aveți răbdare. Prețurile caselor și apartamentelor rămân ridicate și în acest an. Potrivit agenților imobiliari, cererea de pe piață ține prețurile sus și nu se preconizează scăderi în următoarea perioadă.

Dezvoltatorii imobiliari nu au fost în niciun fel influențați de pandemie. Sectorul construcțiilor s-a menținut la un nivel foarte ridicat, chiar dacă criza coronavirusului a afectat economia.

Șantierele din Craiova și din jurul orașului nu s-au oprit niciun moment, chiar dacă numărul tranzacțiilor a scăzut.

Agenții imobiliari spun că prețurile materialelor de construcții au crescut foarte mult, iar acest lucru, combinat cu cererea foarte mare de pe piață, ține prețurile ridicate - în cazul apartamentelor, între 1.300 și 1.600 de euro pe metru pătrat.

Pandemia nu a influențat prețurile de pe piață, dar a schimbat obiceiurile oamenilor. Cererea pentru case a crescut față de anii trecuți.

În privința caselor construite în apropierea orașului, prețurile pornesc de la 500 de euro metru pătrat construit, în care este inclus și terenul.