Papa Francisc: Din Crucea lui Cristos învățăm iubirea, nu ura; învățăm compasiunea, nu indiferența; învățăm iertarea, nu răzbunarea

15 septembrie 2022, 11:53

Papa Francisc a sosit marţi la Nur-Sultan, capitala Kazahstanului, pentru Congresul interreligios marcat de absenţa patriarhului ortodox rus Kirill, pe fondul tensiunilor legate de războiul din Ucraina.

În discursul său de la Congres, Papa s-a referit la pandemia de COVID 19 care a lăsat urme adânci ce se pot rezolva cu o cooperare mai bună.

La liturghie, cât și la Congres, Papa a subliniat importanța dialogului care poate să conducă la pace.

Papa Francis a vorbit despre Sărbătoarea sfintei Cruci ca semn de vindecare, lucru de care omenirea are nevoie în acest moment.

Patriarhia Moscovei a fost reprezentată la Congresul mondial al religiilor, dar nu de patriarhul Kirill.

”Aceasta este calea mântuirii noastre, a renașterii și învierii noastre: a privi la Isus răstignit. De la înălțimea aceea, putem vedea viața noastră și istoria popoarelor noastre într-un fel nou, pentru că din Crucea lui Cristos învățăm iubirea, nu ura; învățăm compasiunea, nu indiferența; învățăm iertarea, nu răzbunarea”, a spus papa Francisc la omilia Sfintei Liturghii pe care miercuri, a celebrat-o pe esplanada Palatului EXPO din Nur-Sultan, în Kazahstan, cu ocazia călătoriei sale apostolice de trei zile în țara asiatică.

Citește și Papa Francisc, la Congresul mondial al religiilor: Dumnezeu este pace. El ne călăuzește întotdeauna pe calea păcii, niciodată pe cea a războiului. Patriarhul Kirill a lipsit

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite