Papa Francisc, solidar cu victimele incendiilor din Statele Unite și America latină. Pledoarie pentru protejarea mediului, transmisă pe platforma TED

Papa Francisc
Papa Francisc
11 octombrie 2020, 17:08

„Mă gândesc la coasta occidentală a Statelor Unite, în special la California, şi mă gândesc de asemenea la regiunile centrale ale Americii de Sud (…), la Paraguay, la Argentina”, a continuat Papa Francisc, care este de origine argentiniană.

„Multe incendii sunt cauzate de seceta persistentă, dar nu lipsesc nici cele provocate de către oameni”, a denunţat liderul de la Vatican.

„Fie ca Domnul să îi sprijine pe cei care suferă de pe urma consecinţelor acestor catastrofe şi să ne atragă atenţia către apărarea Creaţiei”, a concluzionat Papa Francisc. El a reluat astfel una dintre temele sale favorite – protecţia mediului înconjurător.

„Pământul trebuie lucrat, îngrijit, cultivat şi protejat. Nu mai putem continua să îl stoarcem ca pe o portocală”, a declarat Suveranul Pontif în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un mesaj publicat pe platforma de conferinţe TED, o reţea specializată în difuzarea de idei cu impact global.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite