Papa Francisc, solidar cu victimele incendiilor din Statele Unite și America latină. Pledoarie pentru protejarea mediului, transmisă pe platforma TED
11 Octombrie 2020, 17:08
(actualizat 11 Octombrie 2020, 17:16)

"Vreau să îmi exprim solidaritatea faţă de populaţiile lovite de incendiile care devastează numeroase regiuni ale lumii, ca şi faţă de voluntarii şi pompierii care îşi riscă vieţile pentru a stinge flăcările", a declarat Suveranul Pontif la finalul rugăciunii sale duminicale, "Angelus".

"Mă gândesc la coasta occidentală a Statelor Unite, în special la California, şi mă gândesc de asemenea la regiunile centrale ale Americii de Sud (...), la Paraguay, la Argentina", a continuat Papa Francisc, care este de origine argentiniană.

"Multe incendii sunt cauzate de seceta persistentă, dar nu lipsesc nici cele provocate de către oameni", a denunţat liderul de la Vatican.

"Fie ca Domnul să îi sprijine pe cei care suferă de pe urma consecinţelor acestor catastrofe şi să ne atragă atenţia către apărarea Creaţiei", a concluzionat Papa Francisc. El a reluat astfel una dintre temele sale favorite - protecţia mediului înconjurător.

"Pământul trebuie lucrat, îngrijit, cultivat şi protejat. Nu mai putem continua să îl stoarcem ca pe o portocală", a declarat Suveranul Pontif în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un mesaj publicat pe platforma de conferinţe TED, o reţea specializată în difuzarea de idei cu impact global.

Sursa: Agerpres