Papa Francisc a binecuvântat 800 de bolnavi în Catedrala Sfânta Maria Regină din Iași. Suveranul Pontif a transmis un mesaj și copiiilor sărbătoriți pe 1 iunie

1 iunie 2019, 19:32

Peste 800 de bătrâni și persoane bolnave și-au pus toată speranța în Papa Francisc. L-au așteptat, cu răbdare, în Catedrala de la Iași. De cum l-au văzut, l-au atins, l-au îmbrățișat, i-au sărutat mâna, i-au cerut să se roage pentru ei și pentru vindecarea lor.

Împreună cu ei toti, Sfântul Părinte s-a rugat la icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni. Apoi a trecut pe la fiecare dintre cei prezenți. Multora le-a ascultat durerea.

Papa Francisc i-a binecuvântat apoi pe toți cei aproape 150 de mii de pelerini care l-au aclamat pe străzile Iașiului.

Și tinerii au vrut să îi adreseze un mesaj Papei în fața Palatului Culturii. I-au cântat un imn special, iar Sanctitatea Sa i-a salutat pe toți, dar mai ales pe copii.

„Astăzi, la voi, este Ziua Copilului. Să-i aplaudăm pe copii! Dreptul la viitor este o frumoasă moştenire pe care copiii noştri trebuie să o primească” – Papa Francisc.

Mii de oameni din toate colțurile Moldovei, dar și din străinătate l-au așteptat pe Papa Francisc la Iați. Să-l vadă. Să-l audă. Cu nerăbdare. Cu credință și speranță. Copii, tineri, oameni în vârstă, toți foarte emoționați.

Cuvintele Sfântului Părinte au ajuns la inimile oamenilor cuprinse de căldură și bucurie. Așa cum ne-a obișnuit mereu.

La un moment dat, cerul Iașiului a fost acoperit de o pătură groasă de nori. Credincioșii nu s-au lăsat intimidați de vremea capricioasă. Și nici alungați de ploaia grea.

Nimeni și nimic nu i-a descurajat pe oamenii veniți la una dintre cele mai importante întâlniri din viața lor. Cu Sfântul Părinte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite