Papa Francisc a purtat, în premieră, masca albă la întâlnirea internațională de rugăciune pentru pace între marile religii ale lumii
21 Octombrie 2020, 08:26
(actualizat 21 Octombrie 2020, 09:40)

Suveranul Pontif a participat marți seară la Roma alături de alți lideri religioși, printre care și patriarhul ecumenic Bartolomeu I, la o întâlnire internațională de rugăciune pentru pace. Papa Francisc a purtat, în premieră, masca albă la o slujbă publică.

Momente istorice la Roma. Papa Francisc s-a rugat pentru victimele pandemiei de Covid-19 și pentru pace alături de lideri din diferite religii- creștini, reprezentanți ai cultului mozaic, ai islamului și budismului. Evenimentul a avut loc simultan în mai multe lăcașuri din Roma.

Toată lumea a purtat masca și s-a păstrat distanțarea fizică. Masca a fost scoasă doar când s-au citit rugăciuni sau au fost rostite discursuri. Deviza evenimentului a fost „Nimeni nu se salvează singur. Pace și Fraternitate".

Potrivit Vaticanului, vine într-un moment de grea încercare pentru omenire. Pe lângă pandemie, pe glob au loc războaie interminabile, precum cele din Siria și Yemen, dar și conflicte reaprinse cu violență, cum este cazul celui din Nagorno-Karabagh.

După întâlnirea internațională de rugăciune pentru Pace între marile religii ale lumii a fost lansat Apelul pentru pace din 2020 și a fost aprins candelabrul păcii.