Papa Francisc a semnat cu tineri din lumea întreagă un pact pentru "o economie a păcii": "Generaţia noastră v-a lăsat numeroase bogăţii, dar noi nu am ştiut să conservăm planeta şi nu apărăm pacea"
24 Septembrie 2022, 16:37 (actualizat 24 Septembrie 2022, 16:46)
(actualizat 24 Septembrie 2022, 16:46) | Știrile TVR

Papa Francisc a semnat sâmbătă, la Assisi, un oraş din centrul Italiei, un pact cu numeroşi tineri veniţi din lumea întreagă, alături de care Suveranul Pontif doreşte să construiască "o economie a păcii", informează AFP.

Semnatarii documentului, aproximativ o mie de tineri veniţi din 100 de ţări pentru a participa la reuniunea "The Economy of Francesco", se angajează să construiască o economie "în slujba persoanei, a familiilor şi a vieţii, care să respecte fiecare femeie, bărbat, copil şi persoană vârstnică şi mai ales pe cei mai fragili şi mai vulnerabili".

Tinerii prezenţi în Assisi - economişti, studenţi, antreprenori şi muncitori - vor totodată "o economie care să lupte împotriva sărăciei în toate formele sale (...) şi care să creeze bogăţie pentru toţi", potrivit unui comunicat publicat de Vatican.

"Generaţia noastră v-a lăsat numeroase bogăţii, dar noi nu am ştiut să conservăm planeta şi nu apărăm pacea. Vă îndemn să deveniţi artizani şi constructori ai casei noastre comune, o casă comună care este pe cale să devină o ruină", a declarat Papa Francisc înainte de a semna acest pact.

"O nouă economie, inspirată de faptele lui Francisc din Assisi, poate şi trebuie să fie astăzi o economie care să respecte pământul şi o economie a păcii", a adăugat liderul Bisericii Catolice.

"Situaţia este de aşa natură, încât nu putem să aşteptăm următorul summit internaţional, care poate că nu va mai fi de folos: pământul arde astăzi şi încă de astăzi noi trebuie să ne schimbăm la toate nivelurile", a concluzionat Papa Francisc, înainte să se întoarcă la Vatican la bordul unui elicopter.

Sursa: Agerpres