Papa Francisc a semnat cu tineri din lumea întreagă un pact pentru „o economie a păcii”: „Generaţia noastră v-a lăsat numeroase bogăţii, dar noi nu am ştiut să conservăm planeta şi nu apărăm pacea”

Papa Francisc
Papa Francisc
24 septembrie 2022, 16:37

Semnatarii documentului, aproximativ o mie de tineri veniţi din 100 de ţări pentru a participa la reuniunea „The Economy of Francesco”, se angajează să construiască o economie „în slujba persoanei, a familiilor şi a vieţii, care să respecte fiecare femeie, bărbat, copil şi persoană vârstnică şi mai ales pe cei mai fragili şi mai vulnerabili”.

Tinerii prezenţi în Assisi – economişti, studenţi, antreprenori şi muncitori – vor totodată „o economie care să lupte împotriva sărăciei în toate formele sale (…) şi care să creeze bogăţie pentru toţi”, potrivit unui comunicat publicat de Vatican.

„Generaţia noastră v-a lăsat numeroase bogăţii, dar noi nu am ştiut să conservăm planeta şi nu apărăm pacea. Vă îndemn să deveniţi artizani şi constructori ai casei noastre comune, o casă comună care este pe cale să devină o ruină”, a declarat Papa Francisc înainte de a semna acest pact.

O nouă economie, inspirată de faptele lui Francisc din Assisi, poate şi trebuie să fie astăzi o economie care să respecte pământul şi o economie a păcii„, a adăugat liderul Bisericii Catolice.

Situaţia este de aşa natură, încât nu putem să aşteptăm următorul summit internaţional, care poate că nu va mai fi de folos: pământul arde astăzi şi încă de astăzi noi trebuie să ne schimbăm la toate nivelurile„, a concluzionat Papa Francisc, înainte să se întoarcă la Vatican la bordul unui elicopter.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite