Papa Ioan Paul I a fost beatificat la Roma, după ce Vaticanul a recunoscut un miracol atribuit celui numit „Papa zâmbitor”

4 septembrie 2022, 15:43

Ioan Paul I a avut cel mai scurt pontificat din istorie, puțin peste 30 de zile. Anul trecut, Vaticanul recunoștea un miracol atribuit regretatului Papă. E vorba despre vindecarea inexplicabila a unei fetițe de 11 ani, din Buenos Aires.

Născut în 1912 într-o familie săracă, într-un sat de munte din nordul Italiei, Albino Luciani a devenit preot în 1935, a fost numit episcop în 1958 şi apoi cardinal în 73. A murit subit la 65 de ani, la doar 33 de zile după ce fusese ales Papă. Cauza oficială a decesului a fost un infarct, deși nu a fost făcută o autopsie care să confirme asta. Motiv pentru care au și apărut numeroase speculații. Sunt voci care susțineau că înaltul prelat a fost otrăvit deoarece plănuia să facă ordine în finanțele Vaticanului.

Ioan Paul I era cunoscut drept „Papa zâmbitor” datorită blândeţii şi simplităţii sale.

Cu un zâmbet, Papa Ioan Paul a reuşit să transmită bunătatea Domnului. Ce frumoasă este o Biserică cu un chip vesel, senin şi zâmbitor, care nu închide niciodată uşi, care nu împietreşte inimi, care nu se plânge niciodată şi nu are resentimente, care nu devine mânios şi nici nerăbdător…., care nu suferă de nostalgia trecutului„, a declarat papa Francisc în timpul slujbei.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite