Parașutiști americani, misiuni în Polonia pentru întărirea securității. Bombardiere strategice și trupe ruse, mobilizate în Belarus

7 februarie 2022, 12:04

Militari americani din baza de la Fort Bragg, Carolina de Nord, au ajuns în Polonia. O parte din cei 1700 care sunt dislocati în această țară pentru misiunea de consolidare a securității aliaților în contextul tensiunilor militare de la granița Ucrainei cu Federația Rusă. Parașutiștii militari din faimoasa divizie 82 s-au mai antrenat cu militarii polonezi și au acționat umăr la umăr în mai multe misiuni, a declarat ministrul polonez al Apărării.

Varșovia ar vrea ca militarii americani să rămână permanent în Polonia, deși Pentagonul a anunțat că tupele suplimentare trimise acum au misiuni pe termen determinat. Deocamdată nu este clar dacă SUA mai trimit și alte trupe în Europa de Est.

PARAŞUTIŞTI AMERICANI DIN DIVIZIA 82 AU ÎNCEPUT MISIUNI ÎN POLONIA

Întrebat dacă SUA sunt dispuse  să trimită mai multe trupe în Polonia şi în alte ţări NATO, președintele american Joe Biden a răspuns: Nu voi specula pe acest subiect.

Demonstrează că obligațiile aliaților sunt tratate foarte serios, așa că este cea mai bună dovadă a sloganului „Mai puternici împreună”. Cooperăm în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Polonia este o țară în care sunt staționate trupe americane, britanice, române și croate. Soldați polonezi sunt în Letonia, România, așa că suntem solidari unii cu alții, a declarat ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak.

PREȘEDINTELE MACRON, NEGOCIERI CU PREŞEDINTELE PUTIN

Au loc negocieri diplomatice încrucișate pentru detensionarea situației. Președintele Macron se întâlnește cu omologul rus, după ce a avut o discuție telefonică cu liderul american, cancelarul Germaniei se întâlnește cu președintele Biden, iar președintele Poloniei este așteptat la cartierul general al NATO.

BOMBARDIERE STRATEGICE ŞI TRUPE RUSE, MOBILIZATE ÎN BELARUS

Între timp, mobilizarea militară rusă la granițele Ucrainei și în Belarus continuă. Avioane de atac au aterizat pe un aerodrom din vestul Belarusului, lângă Polonia, iar două bombardiere strategice ruse au făcut exerciții cu avioane de luptă belaruse.

Serviciile americane de informaţii estimează că Rusia îşi intensifică pregătirile pentru o invazie pe scară largă a Ucrainei şi că are deja 70% din dispozitivul necesar pentru o astfel de operaţiune.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite