Parcare în Parcul Tineretului - un proiect care a revoltat locuitorii din sectorul 4 al Capitalei
29 Aprilie 2017, 20:12 | Știrile TVR

Planurile Primăriei sectorului 4, care vrea să transforme în parcare o parte din Parcul Tineretului, au revoltat o parte a locuitorilor din zonă şi câteva ONG-uri. Autorităţile locale sunt acuzate că intenţia ascunde interese comerciale, deşi în zonă e criză de locuri de parcare. Primăria respinge acuzaţiile.

Pe o suprafaţă de 21.000 mp, Primăria sectorului 4 intenţionează să construiască o parcare de peste 700 de locuri.

Valoarea investiţiei se situează undeva în jurul sumei de 16 milioane de lei.

Anii trecuţi, tot pe acest loc, o societate comercială a tăiat sute de arbori. Intenţiona să concesioneze terenul şi să construiască acolo un parc acvatic. Proiectul a fost anulat însă în justiţie.

Între timp, cele 5 hectare din Parcul Tineretului au fost trecute din administraţia Primăriei generale în administraţia Primăriei sectorului 4, care vrea să construiască o parcare.

Primăria sectorului 4 spune că nu este vorba despre construirea unei parcări etajate, ci despre amenajarea terenului cu dale, întrucât în fiecare weekend parcul este vizitat de peste 50.000 de persoane.

În ceea ce priveşte construcţia unei zone comerciale, primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, subliniază că acolo "va exista funcţiune exclusivă pentru o parcare plană".

Întreaga zona este sufocată de lipsa locurilor de parcare. Șoferii sunt cu atât mai supăraţi cu cât primăria de sector a început deja să ridice maşinile parcate pe trotuar.