Parchetul Militar s-a autosesizat în cazul jandarmului care a lovit mai mulți manifestanți la protestul din Piața Universității
23 Ianuarie 2018, 15:30 (actualizat 23 Ianuarie 2018, 15:31)
(actualizat 23 Ianuarie 2018, 15:31) | Știrile TVR

Unul dintre jandarmii care erau în primul rând în faţa manifestanților a fost filmat în timp ce lovea cu pumnul mai mulți protestatari. Procurorii Parchetului Militar s-au sesizat din oficiu privind săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.

”Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la incidentele petrecute cu ocazia manifestației din data de 20 ianuarie 2018, ce s-a desfășurat în Piața Universității din București, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele: La data de 22 ianuarie 2018, procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 2 din Codul penal, constând în aceea că unul dintre jandarmii din dispozitivul desfășurat pentru menținerea ordinii și liniștii publice a agresat fizic una sau mai multe persoane, pe fondul unei busculade create în zona cordonului de protecție”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Unul dintre jandarmii care erau în primul rând în faţa manifestanților a fost filmat în timp ce lovea cu pumnul mai mulți protestatari. Superiorii analizează imaginile şi au transmis deocamdată că pun gestul pe seama presiunii la care sunt supuşi jandarmii în timpul unor evenimente. Acelaşi jandarm a făcut parte și din dispozitivul care l-a însoțit pe Liviu Dragnea la DNA, când jurnaliștii s-au îmbrâncit cu forțele de ordine.

Jandarmul riscă de la mustrare scrisă până la trecerea în rezervă, în funcție de rezultatele anchetei.