Părinți români reţinuţi în Danemarca, după ce bebelușul lor a fost internat în spital

5 februarie 2022, 19:16

Coşmarul familiei a început la sfârşitul anului trecut, când sarcina femeii a ajuns la termen. Rudele spun că, în ciuda insistenţelor, tânăra nu a fost primită la spital decât după doua zile de travaliu. Asta, spun ei, în condiţiile în care femeia pierduse o sarcină în trecut. Iar după externare, părinţii şi-ar fi dat seama că bebeluşul avea probleme grave.

La spital, medicii ar fi descoperit că bebeluşul avea hemoragie craniană şi au anunţat poliţia, care urmează să stabilească dacă micuţul s-a născut cu probleme de sănătate sau dacă a fost vătămat. Un judecător a decis că părinţii vor rămâne închişi 4 săptămâni, în aşteptarea unor noi dovezi şi în centre de detenţie diferite ca să nu poată comunica.

Familia extinsă a celor doi români spune că a trecut prin momente dureroase, pentru că nu a primit detalii nici despre cei doi părinţi încarceraţi, dar nici despre starea copilului. Şi au apelat la ajutorul unei asociaţii de voluntari a românilor din străinătate.

După intervenţia consulatului român, rudele au aflat că bebeluşul e în stare bună. Susţin însă că se vor lupta cu statul danez pentru ca, în aşteptarea deciziei instanţei, bebeluşul să le fie dat lor în grijă.

Cei doi părinţi au fost reprezentaţi la prima audiere de avocaţi din oficiu. Asociaţiile care acordă sprijin românilor de peste graniţe spun că au reuşit, cu ajutorul autorităţilor române, să angajeze avocaţi specializaţi în drepturile omului şi ale copilului.

Cazul este şi în atenţia Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti. Iar ambasada României la Copenhaga continuă dialogul cu autoritățile daneze şi acordă asistenţă consulară necesară.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Danemarca își donează toată artileria Ucrainei. Cum a fost pregătită această mutare

Danemarca anunță un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina