Părinții cer program adaptată la noile condiții de cursuri. Iulian Cristache: “Am refuzat din start ora de 30 de minute și pauza de 20. Copiii se pot infecta mult mai ușor în pauză decât dacă stau în clasă”

14 iulie 2020, 15:21

În plus, Federaţia Părinţilor a propus introducerea unui contract între şcoală şi părinte, prin care responsabilitatea să fie comună, dar părintele să asigure un triaj minim. Copiii cu tuse şi temperatură vor fi ţinuţi acasă.

“Am refuzat din start ora de 30 de minute. Nu putem vorbi de 30 de minute școală, 20 de de minute de pauză, pentru că din punctul nostru de vedere în cele 20 de minute de pauză copiii se pot infecta mult mai ușor decât dacă stau în clasă și păstrează distanțarea fizică. Să avem lecția măcar de 45 de minute, dacă nu de 50, 15 minute sp poată fi aerisită sala și dacă există posibilitatea, să fie decalate pauzele, astfel încât copiii care ies să nu interacționeze cu copiii din alte clase”, a declarat Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor Părinților.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite