Părinții cer trecerea cursurilor în online în localitățile unde incidența depășește șase la mia de locuitori
08 Octombrie 2021, 10:09 (actualizat 08 Octombrie 2021, 12:25)
(actualizat 08 Octombrie 2021, 12:25) | Știrile TVR

Speriaţi de situaţia din spitale şi de numărul mare de îmbolnăviri, părinţii cer revenirea la şcoala online. Federația Națională a Părinților Edupart cere, într-o scrisoare adresată ministerelor Educației și Sănătății, suspendarea activităților didactice cu prezență fizică a elevilor la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, în localitățile în care rata incidenței este mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori.

Vă adresăm rugămintea ca, în interesul superior al copiilor/elevilor, să dispuneți, în regim de urgență, modificarea Art. 6 din Ordinului nr. 5.338/1.082/1.10.2021, în sensul permiterii suspendării activităților didactice cu prezență fizică a elevilor la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, în localitățile în care rata incidenței este mai mare de 6/1000 de locuitori, prin decizia argumentată a organismului de conducere al unităţii de învăţământ preuniversitar - consiliul de administrație, după consultarea prealabilă a consiliului profesoral, asociaţiei de părinţi/consiliului reprezentativ al părinților și consiliul şcolar al elevilor de la nivelul UI, cu informarea ISJ/ISMB, indiferent de numărul de clase suspendate, se arată în scrisoarea Federației Naționale a Părinților Edupart.

Cursurile cu prezenţă fizică sunt suspendate în 15 unităţi şcolare din Capitală din cauza cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, a anunţat Instituţia Prefectului, după şedinţa Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

La nivel național sunt 121 de unități de învățământ cu activitatea fizică suspendată integral.