Părintele Calistrat de la Mănăsirea Vlădiceni, oprit de la slujire pe durata anchetei privind agresarea unei femei în curtea lăcașului de cult

Părintele Calistrat
Părintele Calistrat
14 noiembrie 2022, 17:11

Părintele Calistrat nu mai poate oficia slujbe şi nu mai poate spovedi, însă poate sta de vorbă cu credincioşii şi poate participa la Sfânta Liturghie, dar nu ca preot slujitor.

„Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul şi rezultatul plângerii depuse la Poliţie de persoana implicată în incident. O astfel de situaţie produce, desigur, multă durere şi întristare; ea devine prilej de sminteală şi de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toţi credincioşii ortodocşi, şi un timp al pocăinţei, al cercetării conştiinţei, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniţi şi pace inimilor tulburate”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Decizia a fost luată după ce părintele Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni, apare într-o înregistrare apărută în spaţiul public în timp ce loveşte o femeie, în curtea unei biserici, la incident asistând mai mulţi enoriaşi.

Arhiepiscopia Iaşilor a demarat o anchetă.

IPJ Iaşi a confirmat că a fost primită o sesizare de la femeia agresată, în acest caz fiind demarate cercetări.

Părintele Calistrat (Constantin) Chifan este absolvent al Facultăţii de Teologiei Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, promoţia 2014. A urmat apoi cursuri de master, absolvite în 2016.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite