Parlamentar român depistat cu coronavirus! El a participat la o petrecere de 8 Martie cu 400 de femei. Premierul interimar s-a autoizolat la Vila Lac 1

13 martie 2020, 11:21

ACTUALIZARE  Senatorul PNL Vergil Chițac a postat un mesaj pe contul său de Facebook. El spune că va urma întocmai procedurile Direcției de Sănătate Publică și are încredere că totul se va rezolva cu bine.

Sunt extrem de mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta, spune senatorul.

Senatorul PNL infectat cu coronavirus a participat la o petrecere cu 400 de femei, de 8 martie

Senatorul PNL din Constanța Vergil Chițac confirmat cu noul coronavirus a participat, de 8 martie, la o petrecere cu aproximativ 400 de femei din comunitatea musulmană.

Pe Facebok există și o fotografie cu senatorul participând la acest eveniment organizat de Uniunea Culturală a Tătarilor din România cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor.

Organizatorul petrecerii, Fildis Reșit, președintele Uniuniunii Culturale a Tătarilor din România, a declarat pentru MEDIAFAX că a intrat în autoizolare în momentul în care a aflat că senatorul liberal a fost depistat pozitiv și că urmează să anunțe autoritățile.

De asemenea, acesta a precizat că urmează să ia legătura cu femeile care au participat la eveniment pentru a le transmite situația.

Senatorul liberal a fost confirmat pozitiv, vineri, cu coronavirus.

Acesta, împreună cu alte trei persoane apropiate lui, se află în autoizolare și urmează să fie transportate la Spitalul de Boli Infecțioase.

Senatorul PNL a participat în perioada 17-19 februarie la o întâlnire NATO la Bruxelles, iar luni a fost prezent în Parlamentul României.

Joi, senatorul Vergil Chițac spunea pe Facebook că este sub medicație de două zile și nu are simptome de coronavirus, iar „isteria” legată de o așa zisă infectare a acestuia cu COVID-19 vine pe fondul votului care ar fi trebuit să aibă loc în Parlament.

____________________________________________________

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat, vineri, că după ce parlamentarul Virgil Chițac a fost confirmat cu coronavirus, atât el, cât și toți membrii Biroului Politic Național se vor izola, la domiciliu.

Premierul interimar a mai spus că miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru a fi diagnosticați.

„Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii. (…) Miniștri să se ducă la birourile lor, să nu aibă contacte cu angajații, să evite răspândirea. Își vor exercita atribuțiile. Solicit intregului dispozitiv de luptă impotriva coronaviruslui să nu înceteze procedurile, să nu fie afectată capacitatea Guvernului de a lupta împotriva coronavirusului”, a adăugat Orban.

Premierul Ludovic Orban anunță că nu mai merge la consultările de la Palatul Cotroceni, ce urmau să aibă loc astăzi, după ce a decis să se autoizoleze.

„Cum să merg la consultări? Ar însemna să expun președintele (…) În timpul ședinței de BEX mi-a transmis această informație, l-am sunat pe președinte, normal, cum se face în astfel de situații”, a spus Ludovic Orban

Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze. Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL, a mai spus Orban.

Premierul interimar a mai spus că miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru a fi diagnosticați.

Vineri se vor face teste și presei care a fost la evenimentele PNL sau Guvern.

Premierul Victor Orban a recomandat intrarea și efectuarea testelor de diagnostic.

Președintele va analiza situația și va decide calea de urmat legat de consultări. Ancheta epidemiologică este necesară la nivelul întregului Senat în special dar și la nivelul Parlamentului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă