Parlamentari și miniștri, aspiranți la primării și șefii de consilii județene
05 Iulie 2020, 21:21
(actualizat 05 Iulie 2020, 21:44)

Nici trei luni nu mai sunt până locale, așa că fiecare partid bate în cuie listele cu candidați pentru primarii și consilii județene. Zeci de parlamentari, foști și actuali miniștri vor intra în cursa pentru orașele mari. Miza e mare! De acolo vor ajuta partidul și la alegerile parlamentare.

Aruncarea parlamentarilor în cursa pentru primării e o strategie veche, folosită mai ales de PSD.

Cine va câștiga acum șefia partidului la congresul care bate la ușă va decide lista de candidați eligibili la viitoarele parlamentare. Motiv pentru cei din echipa lui Liviu Dragnea să se îndrepte către administrația locală.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, vrea să se întoarcă la Primăria Craiovei.

Își încearcă norocul doi foşti vicepremieri, Mihai Fifor şi Daniel Suciu, care vor să devină edili la Arad și, respectiv, Sângeorz – Băi.

La PNL, sunt și mai mulți senatori și deputați care vor candida la locale.

De exemplu, Senatorul Vergil Chițac vrea la Constanța, iar deputații Ionel Palăr și Cristian Buican vor candida pentru șefia consiliului Județean Bacău, respectiv Vâlcea.

Își joacă portofoliile actualii miniștri Ion Ștefan și Costel Alexe. Unul pentru primăria Focșani, celălalt pentru președinția CJ Iași.

Pentru alianța USR-PLUS, testul localelor este unul decisiv.

Deputatul Nicușor Dan va intra în cursă cu Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei, Stelian Ion la Constanța. Și Cosette Chichirău va încerca același lucru la Iași, iar purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, va candida la Pitești.