Parlamentul European îl invită pe Elon Musk să depună mărturie. 57,5% dintre utilizatorii care au răspuns la un sondaj pe Twitter s-au pronunțat pentru plecarea magnatului din fruntea companiei
20 Decembrie 2022, 11:39 (actualizat 20 Decembrie 2022, 11:56)
(actualizat 20 Decembrie 2022, 11:56) | Știrile TVR

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, i-a trimis lui Elon Musk o scrisoare în care îi cere să depună mărturie în faţa corpului legislativ comunitar, a anunţat luni purtătorul său de cuvânt, informează marţi AFP, preluată de Agerpres.

Parlamentul European NU are autoritatea de a-l obliga pe cel mai bogat om din lume să se prezinte în faţa lui şi răspunsul lui Musk nu este deocamdată cunoscut.

Elon Musk, care deţine inclusiv compania de automobile electrice Tesla, a suscitat controverse şi tulburare după ce a cumpărat compania Twitter în octombrie, contra sumei de 44 de miliarde de dolari.

După ce a disponibilizat jumătate din personalul Twitter, a restabilit contul fostului preşedinte american Donald Trump, a abandonat o politică împotriva dezinformării asupra COVID-19, a interzis - apoi a reintegrat - unii jurnalişti şi a blocat pentru scurt timp referinţele la platforme rivale pe Twitter, el a atras atenţia decidenţilor politici în SUA şi în Europa.

Comisia Europeană l-a avertizat pe Musk că riscă "sancţiuni" din partea UE din cauza ameninţării pe care o reprezintă pentru libertatea mass-media.

Luni, Elon Musk a organizat un sondaj pe Twitter pentru a şti dacă ar trebui să rămână patronul acestei societăţi. În total, 57,5% dintre utilizatori s-au declarat în favoarea plecării lui de la conducerea Twitter.

Cursul acţiunilor Twitter s-a prăbuşit cu o treime după ce Elon Musk a preluat această platformă.