Parohie executată silit, biserică scoasă la vânzare. Totul după ce constructorul lăcașului de cult și parohia nu s-au înțeles la preț
04 Martie 2019, 23:07 (actualizat 04 Martie 2019, 23:19)
(actualizat 04 Martie 2019, 23:19) | Știrile TVR

O biserică din județul Constanța a fost scoasă la vânzare. Este vorba despre un lăcaș de cult a cărui construcție a început în urmă cu 10 ani. Administratorul firmei care urma să ridice biserica și preotul de la acea vreme nu s-au înțeles la preț. Firma a dat în judecată parohia, care acum va fi executată silit. Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că va contesta executarea silită a bisericii, dar şi datoria pe care parohia ar avea-o la constructori.

Piatra de temelie a noii biserici din Bugeac a fost pusă în 2009. Satul avea o biserică foarte veche și preotul de la acea vreme a hotărât să construiască un lăcaș de cult nou. S-a înțeles cu o firmă, care a început lucrările.

Administratorul firmei spune că a primit doar o parte din bani și de aceea s-a decis să dea parohia în judecată.

Biserica a fost ridicată până la urmă de alți muncitori, cu ajutorul unor donații și sponsorizări. Acum, instanța a decis ca parohia să fie executată silit. Așa că biserica va fi scoasă la vânzare.

Licitația pentru vânzarea bisericii va avea loc la începutul lunii viitoare.

Satul Bugeac are 100 de locuitori. Slujbele se țin în biserica nou ridicată, deși mai sunt multe de făcut până când lăcașul de cult să fie gata.