Partidele s-au aliniat la start pentru alegerile parlamentare. Ultimele liste de candidați au fost depuse

22 octombrie 2020, 22:25

Deși Parlamentul are aproape 500 de locuri pentru senatori și deputați, acestea s-au dovedit insuficiente pentru numărul mare de membri de partid care vor să facă parte din viitorul legislativ.

Conducerea PSD a scos din joc mai mulți actuali parlamentari iar aceștia și-au anunțat demisia pe facebook.

Șerban Nicolae nu a fost propus de nicio organizație și a decis să se despartă de PSD. La fel, Gabriela Ciot și Liviu Pleșoianu.

Liviu Pop, fostul ministru PSD al Educație, încă se întreabă dacă să mai rămână sau nu în PSD.

În schimb, Marian Oprișan, refuzat și el de Ciolacu, îndeamnă partidul la unitate. Șeful PSD, care deschide lista candidaților la Buzău pentru Camera Deputaților, a transmis un mesaj pentru toți nemulțumiții.

Alcătuirea listelor a provocat nemulțumiri și în tabăra USR-PLUS. Actuali parlamentari au reproșat conducerii că nu se regăsesc pe un loc eligibil pentru viitorul Parlament.

Dan Barna, care deschide lista alianței la Sibiu, pentru Camera Deputaților, le-a transmis că procedura de desemnare a candidaților a fost regulamentară.

PNL mizează atât pe candidați cu experiență și vechime în partid, cât și pe tineri, la început de carieră. Liberalii au mai cooptat în echipa politicieni care au activat în alte partide, cum sunt Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu.

PMP o readuce în politică pe Elena Băsescu. Ea aspiră la un loc de deputat de Constanța. Iar Cristian Diaconescu deschide lista PMP la București pentru Senat.

Românii sunt chemați la urne pentru a-și alege reprezentanții în Parlament pe 6 decembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite