Partidul lui Cioloș, REPER, va fi condus de Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru. Astăzi au depus cererea de înființare la Tribunalul București

Ramona Strugariu
Ramona Strugariu
2 iunie 2022, 18:09

 

Cei cinci membri fondatori ai partidului REPER sunt europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache și Dacian Cioloș.
Conducerea interimară a partidului va fi asigurată până la primul congres de Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru.
Strugariu a declarat că „sper ca acest model de copreședinție femeie – bărbat, în care deciziile se iau prin consens şi cu mandate egale, să fie păstrat și după primul congres, în care se va alege conducerea REPER”.
Marți, cei cinci europarlamentari și-au dat demisia din USR. Dacian Cioloș a acuzat că „pentru colegii din conducerea partidului a fost mai importantă revanșa simbolică de a șterge din răzbunare o parte din numele partidului, decât să construim împreună”.

Fostul co-președinte al USR-PLUS, Dan Barna, i-a răspuns cu o postare și un joc de cuvinte: există un REPER: USR.

Iar președintele interimar al partidului, Cătălin Drulă, a declarat că nu se așteaptă şi la alte plecări: „Este o eroare strategică, că este o micșare care ajută PNL și PSD”.

CITIȚI ȘI: Dacian Cioloș și alți patru europarlamentari și-au dat demisia din USR. Cei cinci declanșează înființarea partidului REPER – Reînnoim Proiectul European al României. Primele reacții din USR

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă