Pasarelă prăbușită pe șine, la Ploiești. Polițiștii fac cercetări pentru distrugere și semnalizare falsă

21 februarie 2018, 08:46

Colosul lung de 15 metri și lat de 3 metri s-a prăbușit dintr-o dată pe liniile de cale ferată. Zgomotul puternic i-a speriat pe oamenii care locuiesc lângă Gara de Vest din Ploiești, iar cu puțin înainte de ora opt dimineața, pompierii au primit semnalul să intervină.

Au venit imediat mai multe echipaje de poliție și pompieri care au securizat zona. Pasarela metalică veche de patru decenii e administrată de firma de termoficare din Ploiești. Doar o minune a făcut ca în momentul în care pasarela de 10 tone s-a rupt, niciun tren să nu treacă prin zonă.

Muncitorii s-au chinuit mai bine de cinci ore să ridice pasarela de pe calea ferată. A fost nevoie de un utilaj de la București care să ridice colosul din metal. Șase trenuri de călători au fost oprite, iar oamenii au fost urcați în autocare până la cea mai apropiată stație, cea de la Buda, de unde au luat trenul mai departe spre București. Pentru mulți călătoria a părut fără sfârșit, așa că și-au continuat drumul cu taxiul.

Printre cele mai mari întârzieri le-au acumulat trenurile care au plecat de la Brașov și Satu Mare. Oamenii au astepat chiar și patru ore ca să ajungă în Gara de Nord din București.

Polițiștii fac acum cercetări pentru distrugere și semnalizare falsă.

 

ACTUALIZARE 12.30 CFR SA a redeschis începând cu ora 12.00 firul II pe distanţa Brazi – Ploieşti Vest – Buda pentru circulația cu locomotive Diesel a trenurilor. Locomotivele Diesel vor fi atașate la trenurile înscrise în circulaţie de către operatorii de transport feroviar.

În staţia CF Ploieşti Vest echipele feroviare au finalizat pe firul II operaţiunile de debitare şi înlăturare a elementelor metalice desprinse din componenţa pasarelei, în prezent se acţionează pe firul I pentru scoaterea părţilor deja tăiate din pasarelă, după care personalul de la SC Electrificare va interveni pentru reparaţii la instalaţiile de alimentare cu energie electrică.

ACTUALIZARE 10.00 La fața locului se află specialiștii de la SC Electrificare care intervin pentru remedierea și repararea firelor de contact. S-a stabilit împreună cu operatorii de transport feroviar de călători să asiguram transbordarea cu două autocare pe relația Ploiești Sud-Buda, pentru călătorii aflați în trenurile înscrise în circulație, a precizat Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR Călători.

În urma prăbușirii pasarelei peste cele 5 linii din stația CF Ploiești Vest  au fost rupte firele de contact, care asigurau alimentarea cu energie electrică a locomotivelor.

Trenurile de călători, oprite temporar:

– 16032 (Braşov-Bucureşti) – staţionează în Ploieşti Vest

– 15124 (Slănic – Ploieşti Vest) – staţionează în Ploieşti Vest

– 1644 – (Baia Mare-Bucureşti Nord) staţionează în Buda

– 15531 (Bucureşti – Braşov)- staţionează la intrare în Ploieşti Vest

– 1631 (Braşov-Bucureşti) – staţionează la intrare în Ploieşti Vest

– 3001 (Bucureşti – Braşov) – staţionează în Brazi

ACTUALIZARE 9.00  Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR Călători:  Șase trenuri de călători sunt oprite temporar. În stația Ploiești Vest avem patru trenuri, mai avem două trenuri care staționează în Buda și Câmpina și la intrate in stația Ploiești Vest avem un ten de călători. În acest moment căutăm o soluție pentru transbordarea auto pentru călătorii aflați deja în circulație. Zona este destul de dificilă deoarece, trebuie menționat faptul că după prăbușirea pasarelei respective, conducta de apă a rămas practic suspendată. Singura soluție este în acest moment să încercăm transbordarea călătorilor, dat fiind faptul că în zonă trebuie intervenit cu utilaje de mare tonaj, pentru ridicarea pasarelei respective. Și de asemenea împreună cu autoritățile locale și cu ISU trebuie să găsim o soluție și pentru conducta rămasă suspendată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, a spus că pasarela căzută peste cele două linii de cale ferată are o greutate de patru tone şi lungimea/lăţimea, de 15/3 metri, luându-se măsura „asigurării zonei pe calea ferată”.

Reprezentanta ISU a precizat că nu sunt înregistrate victime.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Prahova, Raluca Brezeanu, traficul feroviar este blocat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite