Patriarhul Daniel: Îi felicităm pe toţi cei care poartă mască şi păstrează distanţa. Este foarte important să respectăm recomandările date de medici

Timotei Prahoveanul și Patriarhul Daniel. Slujbă la Patriarhie
Timotei Prahoveanul și Patriarhul Daniel. Slujbă la Patriarhie
29 iunie 2020, 16:10

„Mulţumim celor care aţi venit şi aţi participat la Sfânta Liturghie. Îi felicităm pe toţi cei care poartă mască şi păstrează distanţa. În aceste zile, este foarte important să continuăm să împlinim recomandările date de medici, deoarece numărul infectărilor cu acest virus foarte viclean, care când se retrage, când revine, au crescut. De aceea, trebuie în continuare să fim foarte prudenţi”, a spus Patriarhul Daniel, la finalul slujbei, potrivit basilica.ro.

Înaltul ierarh ortodox a afirmat că „sănătatea este un dar de la Dumnezeu, dar noi avem datoria să o păstrăm şi aceasta înseamnă că darul trebuie păstrat şi cultivat şi recuperat atunci când îl pierdem”.

„Biserica este instituţia care se roagă cel mai mult pentru sănătatea şi mântuirea oamenilor. În general, toate rugăciunile se rezumă la această cerere: ne rugăm pentru sănătatea şi mântuirea tuturor celor care cred în Hristos, dar şi pentru sănătatea şi mântuirea tuturor oamenilor”, a mai afirmat Patriarhul Daniel.

În omilia la slujba Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, oficiată împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul, Patriarhul a accentuat că sfinţii prăznuiţi pe 29 iunie ne învaţă să mărturisim dreapta credinţă; să fim iubitori de Hristos cu multă dăruire de sine; să iubim Biserica lui Hristos, să o apărăm şi să o iubim prin cuvânt şi faptă şi mai ales prin venirea la slujbe şi prin împlinirea voii lui Dumnezeu în viaţa noastră; să fim şi noi propovăduitori ai credinţei ortodoxe şi să ne bucurăm de bucuria Duhului Sfânt.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite