Patriarhul Daniel, în prima zi a anului: E bine ca noi mai întâi să facem bilanţul realizărilor duhovniceşti şi mai puţin a celor materiale

Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel
1 ianuarie 2017, 17:24

Patriarhul Daniel: „Biserica are un An Nou Bisericesc care începe la 1 septembrie. Anul Nou civil începe la 1 ianuarie. Acum, la început de an, ne gândim ce am realizat în anul care a trecut şi ne propunem noi realizări în anul în care am intrat.

E bine ca noi mai întâi să facem bilanţul realizărilor duhovniceşti şi mai puţin a celor materiale, pentru că în faţa lui Dumnezeu nu contează cât am adunat în jurul nostru, ci cât de multe bogăţii spirituale am adunat în sufletul nostru.

În aceste zile ne gândim dacă am fost în anul 2016 mai evlavioşi, milostivi, buni decât în 2015. Îl rugăm pe Dumnezeu, aşa cum am făcut şi la miezul nopţii, să ne ajute să devenim mai apropiaţi de El şi de semenii noştri în Anul Nou în care am intrat, spre slava Preasfintei Treimi şi spre a noastră mântuire”.

Patriarhul Daniel a vorbit despre semnificaţia sărbătorilor de pe 1 ianuarie: Tăierea-împrejur cea după trup a Domnului şi Sfântul Vasile cel Mare.

(sursa: basilica.ro)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite