Patriarhul Daniel, în vizită la Moscova. Bisercile ortodoxe sărbătoresc un secol de la renașterea Bisericii Ruse

2 decembrie 2017, 19:10

Preafericitul Patriarh Daniel  se află la Moscova cu ocazia aniversării celor 100 de ani de la restabilirea patriarhatului Bisericii Ruse.

Au fost invitați toți întâistătătorii Bisericilor ortodoxe autocefale. Patriarhul României a participat la sesiunea solemnă a sinodului arhieresc. A ținut și un discurs în fața plenului  unde a punctat prioritățile ortodoxiei în lumea de astăzi, caracterizată de secularizare și pluralism religios.

Sunt prioritare: păstrarea unităţii de credinţă a ortodoxiei, cultivarea solidarităţii faţă de cei aflaţi în suferinţă şi cooperarea misionară practică” – Patriarhul Daniel.

Patriarhul Kirill a vorbit cu satisfacție despre  vizita pe care a făcut-o recent la București.

Am fost martorul renaşterii substanţiale a Bisericii Ortodoxe Române, a construirii de noi lăcaşe de cult, reorganizarea vieţii bisericeşti. Toate aceste lucruri m-au bucurat nespus” – Kirill, Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii.

Patriarhia  română subliniază că vizita Preafericitului Parinte Daniel în Rusia  nu este una bilaterală și trebuie percepută  în contextul participării alături de alți patriarhi, mitropoliți și ierarhi de rang înalt la manifestările religioase organizate la Moscova.

Mâine, delegația Bisericii Ortodoxe Române va fi primită de Patriarhul Moscovei și al Întergii Rusii, Kirill. Luni însă, toți conducătorii bisericilor ortodoxe autocefale vor partcipa la o liturghie solemnă la catedrala Isus Mântuitorul.

Din Moscova pentru TVR, Liviu Iurea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite