Patriarhul Daniel, la împlinirea a 71 de ani: Este o zi de recunoştinţă pentru ceea ce am primit de la părinţi, profesori, prieteni, de la toţi cei care ne-au ajutat în viaţă

Patriarhul Daniel a împlinit 71 de ani
Patriarhul Daniel a împlinit 71 de ani
22 iulie 2022, 17:13

În cuvântul său, Patriarhul Daniel le-a mulţumit celor care sprijină lucrările Bisericii Ortodoxe Române: „Mulţumim tuturor celor care ne ajută în această misiune de păstorire a Bisericii Ortodoxe Române, membrilor Sfântului Sinod. Desigur, mulţumim tuturor celor care arată cooperare şi coresponsabilitate în toate instituţiile bisericeşti. Mulţumim, de asemenea, instituţiilor de stat care sprijină Biserica în mod sincer şi constant”.

La aniversarea zilei de naştere, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a arătat recunoştinţă tuturor celor care au contribuit la formarea Sa.

„Este o zi de recunoştinţă pentru ceea ce am primit de la părinţi, profesori, prieteni, de la toţi cei care ne-au ajutat în viaţă”, a spus Preafericitul Daniel.

Patriarhul României a mai spus că în astfel de momente trebuie înălţate rugăciuni către Dumnezeu.

În cinstea aniversării zilei de naștere, a fost oficiată, la Catedrala Patriarhală, o slujbă de Te Deum, ca recunoştinţă adusă lui Dumnezeu pentru împlinirile recente din viața Bisericii Ortodoxe Române și a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Iar la Palatul Patriarhiei a avut loc un moment aniversar în timpul căruia au fost prezentate mesaje de felicitare.

Au participat ierarhi ai Sfântului Sinod, reprezentanţi ai autorităţilor de stat centrale şi locale, personalităţi ale vieţii publice româneşti, membrii Permanenţelor Consiliului Naţional Bisericesc şi Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, clerici şi mireni.

Preafericitul Daniel este din septembrie 2007 Patriarhul României. Biografia completă a Patriarhului României poate fi consultată aici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite