Patriarhul Daniel: Naşterea Domnului Nostru Iisus Hristos este temelie pentru toate celelalte sărbători
25 Decembrie 2022, 15:57 (actualizat 25 Decembrie 2022, 16:05)
(actualizat 25 Decembrie 2022, 16:05) | Știrile TVR

Credincioșii şi-au început ziua Naşterii Domnului la biserică, unde au ascultat slujba specială de Crăciun. La Patriarhie, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Patriarhul Daniel.

Încă de la primele ore ale dimineții, sute de credincioși au urcat Dealul Patriarhiei pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Daniel.

Acesta le-a vorbit despre minunea nașterii lui Iisus Hristos în peștera săracă de la marginea orașului Betleem.

PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române: "Această sărbătoare este temelie pentru toate celelalte sărbători pentru că, prin nașterea Sa ca Om, Fiul Veșnic al Tatălui ceresc vine în lume ca Mântuitor al lumii."

Un eveniment care a avut loc în iarna anului 748 de la fondarea Romei, pe vremea împăratului Octavian Augustus și a regelui Irod cel Mare.

Data serbării naşterii lui Iisus Hristos a fost cea a solstiţiului de iarnă, care în primele veacuri ale erei creştine era în 25 decembrie.

CITEȘTE și Istoria Crăciunului. De ce îl celebrăm la 25 Decembrie

Locul naşterii lui Iisus este marcat de o stea din argint cu 14 colţuri, montată pe o placă de marmură albă. Deasupra se află o inscripţie în latină: "Hic de Virgine Maria Jesus Christus natus est" - "Aici a fost născut Iisus Hristos de către Fecioara Maria".