Patriarhul Daniel merge la Moscova, într-o vizită istorică, prima după 1990 a unui patriarh român în Rusia

27 noiembrie 2017, 18:53

Este o vizită istorică, prima după 1990. Ultimul patriarh român care a fost la Moscova a fost Patriarhul Nicodim, în 1946.

Nu este vorba despre o vizită bilaterală, ci de o vizită similară cu cea care a avut loc la București (a Patriarhului Kirill, n.r), în sensul că vor merge la Moscova mai mulți Întâistătători, Patriarhi ai Bisericilor Ortodoxe, pentru a fi alături cu ocazia acestui eveniment de mare importanță și anvergură pentru Biserica Ortodoxă rusă„, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, în direct la TVR1.

Sunt prevăzute întâlniri cu liderii Bisericii Ruse, în frunte cu patriarhul Kirill, și, foarte probabil, și cu președintele Vladimir Putin. Vizita a fost convenită după discuția din 26 octombrie dintre Întâistătătorii celor doua biserici. Ei au făcut schimburi de informații cu privire la problemele religioase și relațiile între cele doua biserici.

Patriarhul Kirill a vorbit despre planificarea unor manifestații la Moscova dedicate aniversării a 100 de ani de la Sinodul din 1917-1918, restabilirea Patriarhatului și întronizarea patriarhului Tihon și persecutarea Bisericii Ortodoxe în perioada regimului comunist.

În urmă cu câteva săptămâni, Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse s-a aflat în vizită la București.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite