Patriarhul Daniel: Românii din străinătate să-şi păstreze credinţa şi să aprecieze ospitalitatea ţărilor în care locuiesc

Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel
29 aprilie 2021, 12:06

„Întrucât, în Patriarhia Română, anul 2021 este în mod deosebit dedicat românilor din afara României, adresăm românilor de pretutindeni un mesaj părintesc de multă preţuire, precum şi îndemnul de a păstra credinţa creştină ortodoxă împreună cu valorile spiritualităţii româneşti şi totodată să aprecieze ospitalitatea ţărilor în care locuiesc acum”, a afirmat Patriarhul Daniel în mesajul său cu ocazia Sfintelor Paşti.

Înaltul ierarh ortodox a arătat că troparul „Hristos a înviat din morţi” este un imn solemn de biruinţă despre viitorul ultim al omenirii şi al universului.

„Începând cu noaptea de Paşti, timp de 40 de zile, cântăm troparul ‘Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând, şi celor din morminte viaţă dăruindu-le’. Acest imn solemn de biruinţă este o mărturisire de credinţă şi o profeţie despre viitorul ultim al omenirii şi al universului. Învierea lui Hristos ne arată biruinţa iubirii sale smerite şi milostive asupra păcatului ca existenţă egoistă şi asupra morţii ca despărţire a sufletului de trup cu scopul de a dărui lumii o viaţă nouă, viaţa cerească veşnică. Deci, destinaţia ultimă a omului nu este mormântul ci împărăţia cerurilor”, a spus Patriarhul Daniel.

„Sfintele Paşti să aducă tuturor românilor în suflete şi în case pace şi bucurie, sănătate şi mult ajutor de la Dumnezeu în toate fapta bună. Hristos a înviat! Adevărat a înviat!”, a mai spus Patriarhul.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2021 ca An omagial al pastoraţiei românilor din afara României şi An comemorativ al celor adormiţi în Domnul – valoarea liturgică şi culturală a cimitirelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite