Patricia Ţig, salt spectaculos în clasamentul WTA: a urcat 9735 de locuri după ce a jucat finala turneului de la București

Patricia Ţig
Patricia Ţig
22 iulie 2019, 13:52

Site-ul WTA numește ascensiunea Patricia Ţig  „povestea Cenușăresei” și scrie că românca nu a jucat în circuitul WTA în ultimele 18 luni, după o serie de accidentări și după ce a dat naștere fiicei sale.

Fără clasament WTA în urma absenței îndelungate, Țig, care s-a aflat cel mai sus pe locul 83 WTA și care s-a reîntors în această primăvară la tenis jucând în turnee ITF, a primit un wild card în calificările de la Bucharest Open.

A trecut în turul doi de favorita 1 și campioana de anul trecut, Anastasija Sevastova,  în sferturi de favorita 8, Kristyna Pliskova, iar în semifinale de Laura Siegemund, favorită 6 a turneului.

Pentru finala jucată la București, unde a fost învinsă de kazaha Elena Rybakina cu 6-2 6-0, Ţig a primit un cec de 21.400 dolari şi 198 de puncte WTA. Punctele o aduc pe locul 264 în lume.

Simona Halep, campioana de la Wimbledon, se menţine pe locul al patrulea în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), fiind devansată de australianca Ashleigh Barty, japoneza Naomi Osaka şi Karolina Pliskova (Cehia).

Mihaela Buzărnescu a coborât trei locuri şi se află pe 58, Sorana Cîrstea a căzut 15 poziţii şi a ajuns pe 96, Irina Begu a revenit în top 100, după un salt de 12 locuri, iar Monica Niculescu a ieşit din prima sută, fiind acum pe 102.

La dublu, România a rămas cu cinci jucătoare în top 100, Raluca Olaru pe 38 (+1), Monica Niculescu pe 43 (+1), Irina-Camelia Begu pe 58 (-11), Mihaela Buzărnescu pe 81 (-7) şi Irina Bara pe 82 (-2).

În ierarhia WTA Race, pentru Turneul Campioanelor, Simona Halep e în continuare a doua, după Ashleigh Barty.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite