Patronii de service, plângeri la ASF. Unii asiguratori nu mai decontează facturile pentru mașina la schimb
04 Februarie 2019, 19:30 (actualizat 08 Februarie 2019, 19:52)
(actualizat 08 Februarie 2019, 19:52) | Știrile TVR

Asiguratorii refuză să mai plătească mașina la schimb, prevăzută în polița RCA. Informația a fost confirmată în exclusivitate pentru Știrile TVR de patronii de service-uri auto. Sumele pe care le au de recuperat din decembrie și până acum ajung la câteva sute de mii de euro. Zeci de plângeri au ajuns și la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Noua lege  RCA intrată în vigoare în 2017 prevede obligația asiguratorilor de a despăgubi inclusiv înlocuirea temporară a mașinii, pe perioada reparațiilor.

Patronii de service-uri se plâng că, de câteva luni, două companii nu le mai decontează facturile. Sumele acumulate în cazul unui singur service auto ajung la aproape 400 de mii de lei.

Reprezentanții companiilor de asigurări le cer clienților multe acte inutile, se plâng patronii de service-uri.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a primit mai multe petiții și, în urma analizării acestora și a dialogului cu societățile de asigurare, va dispune toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare, se arată în răspunsul trimis Știrilor TVR. Am încercat să obținem și un punct de vedere de la companiile de asigurări vizate, dar nu am primit un răspuns.