Patronii grădinițelor trimit părinților facturi în avans pentru luna aprilie. Avocat: Părinții nu au obligația să plătească

22 martie 2020, 18:39

De căteva zile părinții care au copiii la unele grădinițe private și centre particulare de tip afterschool se plâng că li se solicită taxele de școlarizare pentru luna viitoare deși micuții stau acasă. Ei spun că este un abuz în condițiile în care instituțiile de învățământ nu-și respectă obligațiile din contract. Nici măcar reducerile pe care unii patroni le oferă nu-i liniștesc.

Plata taxelor, spun directorii unităților private, ar asigura în continuare chiriile pentru spațiil în care funcționează dar și cheltuielile cu utilități.

Avocat Adrian Cuculis: În condiţiile în care părinții primesc în continuare asemenea facturi  trebuie să știe că nu au obligația să le plătească pentru că nici instituțiile respective, având în vedere starea de urgență, nu prestează serviciile pentru care ei au semnat practic acel contract.

Notificarea poate fi trimisă pe mail ori prin scrisoare recomandată. În caz contrar părinții pot acumula datorii. La rândul lor, patronii centrelor private pot solicita amânarea plății chiriilor și pot cere ajutor statului pentru plata salariaților care au contractele suspendate.

Oficial, toate școlile și grădinițele rămân închise până după vacanța de Paște.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite