Patru ani de când s-a stins din viață Regele Mihai
05 Decembrie 2021, 21:03 (actualizat 05 Decembrie 2021, 23:35)
(actualizat 05 Decembrie 2021, 23:35) | Știrile TVR

S-au împlinit 4 ani de când Regele Mihai a plecat dintre noi. Oamenii care nu l-au uitat s-au întâlnit la Bucureşti şi la Curtea de Argeş, pentru a aprinde o lumânare sau pentru a aduce flori. "România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos”. Este doar unul dintre gândurile pe care ni le-a lăsat Regele Mihai. Datoria noastră este să nu-l uităm.

Bustul Regelui Mihai din piațeta care-i poartă numele a fost locul de întâlnire al monarhiștilor care nu au putut ajunge la Curtea de Argeș, acolo unde este înmormântat Regele.

An de an, de 5 decembrie, vin aici să depună flori și să aprindă lumânări.

Sunt oameni care au venit special în Capitală pentru a-l comemora. S-au recules la statuia din Piaţeta Regelui şi şi-au adus aminte de funeraliile regale, când Majestatea Sa a fost plâns de o ţară întreagă şi când regi din întreaga Europă s-au înclinat în faţa sicriului Suveranului României.

Coroane de flori au fost depuse la Curtea de Argeş şi de Familia Regală, dar nu au fost ceremonii publice pentru comemorarea Regelui Mihai în acest an din cauza pandemiei.

La Mănăstirea Plumbuita, în urmă cu câteva zile, a fost ţinut un parastas.