Patru dintre cei cinci polițiști rutieri din județul Brașov reținuți pentru infracțiuni de corupție au fost puși sub control judiciar. Al cincilea a fost scos de sub urmărire penală

Dosar de corupție în care sunt implicați polițiști
Dosar de corupție în care sunt implicați polițiști
3 februarie 2023, 15:53

Cei patru sunt angajaţi ai subunităţii de Poliţie din municipiul Codlea, cel de-al cincilea, pentru care nu s-a luat măsura controlului judiciar după reţinerea iniţială, fiind din oraşul Ghimbav.

„După coroborarea probelor, s-a conturat suspiciunea rezonabilă că patru dintre persoanele cercetate au săvârşit infracţiuni de corupţie în legătură cu funcţiile publice deţinute, respectiv agenţi de poliţie rutieră în cadrul Poliţiei municipiului Codlea, iar ca urmare a acestui fapt a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de ei şi li s-a adus la cunoştinţă actul de inculpare în prezenţa unui avocat. De asemenea, în cursul zilei de azi (vineri-n.r.), după analiza condiţiilor legale, s-a dispus faţă de toţi cei patru inculpaţi măsura controlului judiciar, stabilindu-se printre obligaţii şi aceea de a nu desfăşura activitatea de agent de poliţie rutieră în legătură cu care ar fi săvârşit faptele pentru care sunt cercetaţi”, au transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Conform sursei citate, în cadrul acestui dosar au fost audiate, în total, 28 de persoane, inclusiv cele cercetate.

Cinci poliţişti, patru de la Codlea şi unul de la Ghimbav, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în cursul nopţii de miercuri spre joi, într-un dosar de corupţie în care, cu o zi înainte, au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare şi la o subunitate de poliţie (cea din Codlea) din judeţul Braşov.

Acuzaţiile aduse celor cinci sunt de luare de mită şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fiind bănuiţi că nu ar fi aplicat prevederile Codului rutier.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă